تلفن : 09366003180
منوی دسته بندی

لیپوسارکوم چیست؟

لیپوسارکوم چیست؟

لیپوسارکوم چیست؟

لیپوسارکوم نوعی سرطان نادر است که از سلول های چربی شروع می شود. اغلب با رشد سلول ها در شکم یا عضلات بازو و پا شروع می شود. اما لیپوسارکوم می تواند در سلول های چربی در هر نقطه از بدن شروع شود.

لیپوسارکوم اغلب در افراد مسن اتفاق می افتد، اما ممکن است در هر سنی رخ دهد. درمان لیپوسارکوم معمولاً شامل جراحی برای برداشتن سرطان است. درمان های دیگر مانند پرتودرمانی نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.

لیپوسارکوم نوعی سرطان به نام سارکوم بافت نرم است. این سرطان ها در بافت های همبند بدن اتفاق می افتند. انواع مختلفی از سارکوم بافت نرم وجود دارد.

علائم لیپوسارکوم چیست؟

علائم لیپوسارکوم به قسمتی از بدن که سرطان در آن شکل می گیرد بستگی دارد.

لیپوسارکوم در بازوها و پاها می تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

توده ای از بافت در حال رشد در زیر پوست
درد
تورم
ضعف اندام آسیب دیده

لیپوسارکوم در شکم می تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

درد شکم

تورم شکم

هنگام غذا خوردن زودتر احساس سیری می کنید

یبوست

خون در مدفوع

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائمی دارید که از بین نمی روند و شما را نگران می کند، با یک پزشک یا سایر متخصصین مراقبت های بهداشتی قرار ملاقات بگذارید.

لیپوسارکوم چیست؟

علل

مشخص نیست که چه چیزی باعث لیپوسارکوم می شود.

لیپوسارکوم زمانی شروع می شود که سلول های چربی در DNA خود تغییراتی ایجاد می کنند. DNA سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. این تغییرات سلول های چربی را به سلول های سرطانی تبدیل می کند.

تغییرات به سلول‌های سرطانی می‌گویند که به سرعت رشد کرده و سلول‌های اضافی زیادی بسازند. سلول‌های سرطانی زمانی به حیات خود ادامه می‌دهند که سلول‌های سالم به عنوان بخشی از چرخه زندگی طبیعی خود بمیرند.

سلول های سرطانی رشدی را تشکیل می دهند که تومور نامیده می شود. در برخی از انواع لیپوسارکوم، سلول های سرطانی در جای خود باقی می مانند. آنها به ساخت سلول های بیشتر ادامه می دهند و باعث می شوند تومور بزرگتر شود.

در انواع دیگر لیپوسارکوم، سلول های سرطانی ممکن است شکسته شده و به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. هنگامی که سرطان به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد، سرطان بدخیم یا پیش رونده نامیده می شود.

تشخیص

آزمایش ها و روش های مورد استفاده برای تشخیص لیپوسارکوم عبارتند از:

تست های تصویربرداری: تست های تصویربرداری تصاویری از داخل بدن ایجاد می کنند. آزمایشات ممکن است شامل اشعه ایکس، سی تی اسکن و ام آر آی باشد. گاهی اوقات اسکن توموگرافی گسیل پوزیترون که اسکن PET نیز نامیده می شود، مورد نیاز است.

برداشتن یک نمونه از بافت برای آزمایش: روشی برای برداشتن برخی از سلول ها برای آزمایش نمونه برداری نامیده می شود. نمونه را ممکن است با یک سوزن که از طریق پوست گذاشته می شود برداشته شود. یا نمونه ممکن است در حین جراحی برای برداشتن سرطان گرفته شود. نوع نمونه برداری به محل سرطان بستگی دارد.

آزمایش سلول های سرطانی در آزمایشگاه نمونه بیوپسی برای آزمایش به آزمایشگاه می رود. پزشکان متخصص در تجزیه و تحلیل خون و بافت بدن، به نام پاتولوژیست، سلول ها را آزمایش می کنند تا ببینند سرطانی هستند یا خیر.

لیپوسارکوم چیست؟

درمان

درمان های لیپوسارکوم عبارتند از:

عمل جراحی: هدف از جراحی حذف تمام سلول های سرطانی است. در صورت امکان، جراحان برای برداشتن کل لیپوسارکوم بدون آسیب رساندن به اندام های اطراف تلاش می کنند.

اگر لیپوسارکوم رشد کند تا اندام های مجاور را درگیر کند، حذف کل لیپوسارکوم ممکن است امکان پذیر نباشد. در این شرایط، تیم پزشکی شما ممکن است درمان های دیگری را برای کوچک کردن لیپوسارکوم توصیه کند. این باعث می شود که در حین عمل برداشتن آن آسان تر شود.

پرتو درمانی: پرتودرمانی از پرتوهای انرژی قدرتمند برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. انرژی می تواند از پرتوهای ایکس، پروتون ها یا منابع دیگر تامین شود. ممکن است پس از عمل جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقیمانده از اشعه استفاده شود.

همچنین ممکن است قبل از جراحی برای کوچک کردن تومور از پرتودرمانی استفاده شود تا احتمال بیشتری وجود داشته باشد که جراحان بتوانند کل تومور را بردارند.

شیمی درمانی: شیمی درمانی از داروهای قوی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. برخی از داروهای شیمی درمانی از طریق ورید و برخی به شکل قرص مصرف می شوند. همه انواع لیپوسارکوم به شیمی درمانی حساس نیستند. آزمایش دقیق سلول های سرطانی شما می تواند نشان دهد که آیا شیمی درمانی احتمالا به شما کمک می کند یا خیر.

شیمی درمانی ممکن است پس از جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقیمانده استفاده شود. همچنین ممکن است قبل از جراحی برای کوچک کردن تومور استفاده شود. شیمی درمانی گاهی با پرتودرمانی ترکیب می شود.

آزمایشات بالینی کارآزمایی‌های بالینی، مطالعات درمان‌های جدید هستند. این مطالعات به شما فرصتی می دهد تا آخرین گزینه های درمانی را امتحان کنید. خطر عوارض جانبی ممکن است شناخته نشده باشد. از یکی از اعضای تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که آیا می توانید در یک کارآزمایی بالینی شرکت کنید یا خیر.

مراجعه به پزشک

اگر علائمی دارید که شما را نگران می کند، ابتدا به پزشک عمومی خود یا سایر متخصصان پزشکی مراجعه کنید. اگر لیپوسارکوم در شما تشخیص داده شود، احتمالاً به یک دکتر متخصص در درمان سرطان ارجاع داده می‌شوید که انکولوژیست نامیده می‌شود.

بیشتر بدانید: انواع عمل بینی

لطفا به این مطلب امتیاز بدهید
admin_drrasti وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *