تلفن : 09366003180
منوی دسته بندی

گرانولوماتوز و پلی آنژیت چیست؟

گرانولوماتوز و پلی آنژیت چیست؟

بررسی گرانولوماتوز و پلی آنژیت

گرانولوماتوز با پلی آنژیت یک بیماری غیر معمول است که باعث التهاب رگ های خونی در بینی، سینوس ها، گلو، ریه ها و کلیه ها می شود.

این بیماری که قبلا گرانولوماتوز وگنر نامیده می شد، یکی از گروهی از اختلالات عروق خونی به نام واسکولیت است. جریان خون به برخی از اندام های شما را کند می کند. بافت‌های آسیب‌دیده می‌توانند مناطقی از التهاب به نام گرانولوم ایجاد کنند که می‌تواند بر نحوه عملکرد این اندام‌ها تأثیر بگذارد.

تشخیص و درمان زودهنگام گرانولوماتوز همراه با پلی آنژیت ممکن است به بهبودی کامل منجر شود. بدون درمان، این وضعیت می تواند کشنده باشد. پس توجه داشته باشید که این بیماری بسیار خطرناک است و در صورت مشاهده علائم باید سریعا نزد پزشک مراجعه کرد.

گرانولوماتوز و پلی آنژیت چیست؟

گرانولوماتوز و پلی آنژیت چیست؟

علائم گرانولوماتوز و پلی آنژیت

علائم و نشانه های گرانولوماتوز با پلی آنژیت می تواند به طور ناگهانی یا طی چند ماه ایجاد شود. اولین علائم هشدار دهنده معمولاً سینوس ها، گلو یا ریه های شما را درگیر می کند. این بیماری اغلب به سرعت بدتر می‌شود و بر رگ‌های خونی و اندام‌هایی که خون را تصفیه و تامین می کنند، مانند کلیه‌ها، تأثیر می‌گذارد.

علائم و نشانه های گرانولوماتوز با پلی آنژیت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تخلیه چرک مانند با پوسته از بینی، گرفتگی، عفونت سینوسی و خونریزی بینی

سرفه، گاهی همراه با خلط خونی

تنگی نفس یا خس خس سینه

تب

خستگی

درد مفاصل

بی حسی در اندام ها، انگشتان دست یا پا

کاهش وزن

خون در ادرار شما

زخم های پوستی، کبودی یا بثورات

قرمزی چشم، سوزش یا درد و مشکلات بینایی

التهاب گوش و مشکلات شنوایی

برای برخی افراد، این بیماری فقط ریه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. هنگامی که کلیه ها تحت تأثیر قرار می گیرند، آزمایش خون و ادرار می تواند مشکل را تشخیص دهد. بدون درمان، در صورت پیشروی بیماری نارسایی کلیه یا ریه ممکن است رخ دهد.

بیشتر بدانید: بهترین جراح بینی گوشتی در تهران

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر آبریزش بینی دارید که داروهای سرماخوردگی بدون نسخه شدت آن را کمتر و بهبود نمی دهد، به پزشک مراجعه کنید، به خصوص اگر همراه با خونریزی بینی و مواد چرک مانند، سرفه خونی یا سایر علائم ذکر شده در بالا گرانولوماتوز با پلی آنژیت باشد. از آنجایی که این بیماری می تواند به سرعت تشدید شود، تشخیص زودهنگام کلید درمان موثر است.

گرانولوماتوز و پلی آنژیت چیست؟

گرانولوماتوز و پلی آنژیت چیست؟

علل بیماری

علت گرانولوماتوز همراه با پلی آنژیت مشخص نیست و منبع آن مشخص نشده است. اما باید گفت که این بیماری مسری نیست و هیچ مدرکی مبنی بر ارثی بودن آن وجود ندارد.

این بیماری می تواند منجر به ملتهب شدن، تنگ شدن رگ های خونی و توده های مضر بافت التهابی (گرانولوم) شود. گرانولوم ها می توانند بافت طبیعی را از بین ببرند و رگ های خونی باریک، میزان خون و اکسیژنی را که به بافت ها و اندام های بدن شما می رسد کاهش می دهد.

عوامل خطر ساز در این بیماری

گرانولوماتوز با پلی آنژیت می تواند در هر سنی رخ دهد. این بیماری در کودکان به ندرت دیده می شود اغلب افراد بین 40 تا 65 سال را مبتلا می کند.

عوارض گرانولوماتوز و پلی آنژیت

گرانولوماتوز با پلی آنژیت علاوه بر تاثیر بر بینی، سینوس ها، گلو، ریه ها و کلیه ها می تواند پوست، چشم ها، گوش ها، قلب و سایر اندام های شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد. عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:

از دست دادن شنوایی
جای زخم پوست

آسیب کلیه

از دست رفتن ارتفاع پل بینی (زین) ناشی از ضعیف شدن غضروف

لخته خونی که در یک یا چند ورید عمیق، معمولاً در پای شما شکل می‌گیرد.

در صورت مشاهده هریک از این علائم سریعا نزد پزشک و بیمارستان مراجعه کنید.

عمل بینی گوشتی چیست؟

لطفا به این مطلب امتیاز بدهید
admin_drrasti وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *