تلفن : 09366003180
منوی دسته بندی

سردرد سینوسی چیست؟

سردرد سینوسی چیست؟

سردرد سینوسی چیست؟

سردرد سینوسی زمانی اتفاق می‌افتد که مجرای سینوسی پشت چشم‌ها، بینی، گونه‌ها و پیشانی شما گرفتگی داشته باشد. این باعث فشار و درد می شود. ممکن است سردردهای سینوسی را در هر دو طرف سر خود تجربه کنید.

معمولا برای اختلالات سردرد دیگر از اصطلاح “سردرد سینوسی” استفاده نمی کند زیرا این اصطلاح بسیار گسترده بود. اما این اصطلاح هنوز به طور گسترده توسط پزشکان و بیماران استفاده می شود.

انواع دیگر سردرد ممکن است شبیه سردرد سینوسی باشد، اما سردرد سینوسی واقعی نادر است. سردرد سینوسی ناشی از عفونت سینوسی یا التهاب سینوس ها است که سینوزیت نامیده می شود.

اگر آلرژی دارید سردرد سینوسی می تواند به صورت فصلی اتفاق بیفتد یا فقط گاهی اوقات وقتی سینوس های شما به دلایل دیگری تحریک می شوند. داروهای گیاهی، درمان های بدون نسخه (OTC) و داروهای تجویزی وجود دارد که می توانید برای درمان سردرد سینوسی مصرف کنید.

سینوس های در سر

سینوس های پارانازال فضاهای توخالی در جمجمه در اطراف چشم و بینی شما هستند. آ از صورت شما در برابر ضربه محافظت می کنند و دمای داخل بینی شما را کنترل می کنند.

سینوس‌ها همچنین مخاط تولید می‌کنند، مایعی رقیق که باکتری‌ها، ویروس‌ها و آلرژن‌ها را به دام می‌اندازد و از رسیدن آنها به بقیه بدن جلوگیری می‌کند. اگر مخاط بیش از حد ایجاد شود، ذرات به دام افتاده می توانند باعث عفونت سینوسی یا سینوزیت شوند.

سینوس ها مستعد عفونت هستند. آنها یک پوشش مشترک با بینی شما دارند، بنابراین عفونت های بینی می توانند به راحتی به سینوس ها سرایت کنند.

علائم سردرد سینوسی چیست؟

علائم سینوس های ملتهب همراه با سردرد سینوسی است. این علائم عبارتند از:

گرفتگی بینی
آبریزش بینی
ترشحات سبز یا زرد بینی
ضعیف شدن حس بویایی
فشار ناخوشایند پشت پیشانی شما
وقتی به جلو خم می شوید درد بدتر می شود
تب

سردرد سینوسی چیست؟

فشار سینوسی چه احساسی دارد؟

درد یا فشار نه تنها در سر، بلکه در هر نقطه از ناحیه سینوس احساس می شود. جایی که احساس درد می کنید بستگی به این دارد که کدام سینوس ها تحت تأثیر قرار گرفته اند.

در حالی که فشار بیشتر در پشت و اطراف چشم‌ها، بینی و گونه‌ها وجود دارد، اما می‌تواند به سمت جلو تا دندان‌ها و به عقب تا پشت سر گسترش یابد. این نواحی اغلب به لمس حساس خواهند بود.

گاهی اوقات سردرد سینوسی می تواند باعث احساس خستگی یا درد در فک بالا نیز شود. قرمزی و تورم گونه ها، بینی یا پیشانی ممکن است رخ دهد.

سردرد سینوسی در مقابل میگرن

بر اساس گزارش بنیاد میگرن ، 50 درصد از تشخیص‌های اشتباه میگرن با تصور اینکه فرد دچار سردرد سینوسی است شروع می‌شود. تا 90 درصد از افرادی که برای سردرد سینوسی به پزشک مراجعه می‌کنند، متوجه می‌شوند که به میگرن مبتلا هستند.

افراد مبتلا به میگرن ممکن است علائمی شبیه به سینوزیت مانند آبریزش بینی یا گرفتگی داشته باشند. سردردهای میگرنی همچنین باعث ایجاد درد در امتداد عصب سه قلو می شوند که با مجاری سینوسی در تعامل است. افرادی که میگرن را تجربه می کنند ممکن است فکر کنند این درد مربوط به سینوس ها است.

اگر هیچ یک از علائمی که به طور خاص با سردرد سینوسی همراه است را ندارید، ممکن است دچار میگرن شده باشید. درمان میگرن با سردرد سینوسی متفاوت است. علائم خاص میگرن عبارتند از:

حالت تهوع
استفراغ
سرگیجه
حساسیت به نور و صدا

اگر علائم خاص میگرن را تجربه می کنید، احتمالاً حمله میگرنی را تجربه می کنید و نه سردرد سینوسی.

علل و محرک های سردرد سینوسی چیست؟

سینوزیت به طور مستقیم باعث سردردهای سینوسی می شود، بنابراین آنها علل و محرک های مشابهی دارند. این شامل:

عفونت ویروسی: این شایع ترین علت سینوزیت و سردرد سینوسی است. حدود 90 درصد از افرادی که سرما می‌خورند، علائم سینوزیت را تجربه می‌کنند.

عفونت باکتریایی: این اغلب پس از یک عفونت ویروسی رخ می دهد و می تواند باعث طولانی تر شدن علائم شود.

عفونت قارچی: این ممکن است بیشتر در افرادی رخ دهد که نقص ایمنی دارند.

آلرژی فصلی: آلرژی هایی که مدت طولانی طول می کشد می تواند باعث التهاب سینوس ها شود. به این بیماری رینیت یا تب یونجه می گویند.

تفاوت های ساختاری مواردی مانند پولیپ بینی، بزرگ شدن آدنوئید یا انحراف سپتوم می توانند از تخلیه مناسب سینوس ها جلوگیری کنند.

سردرد سینوسی چیست؟

درمان ها و تسکین

پزشکان اغلب توصیه می کنند که اجازه دهید عفونت سینوسی خود به خود برطرف شود. در واقع بهترین روش برای بزرگسالان این است که درمان پزشکی برای سینوزیت حاد دریافت نکنند، مگر اینکه علائم خاصی مانند تب، درد شدید یا عفونت که بیش از 7 روز طول بکشد را تجربه کنند.

درمانهای خانگی

میتوانید از دستگاه مرطوب کننده هوا در خانه استفاده کنید.

تنفس بخار نیز ممکن است کمک کند. استفاده از یک پارچه گرم و مرطوب در ناحیه سینوس‌های شما ممکن است باعث تخلیه و کاهش فشار شود.

مسکن ها

مسکن هایی مانند ایبوپروفن  و استامینوفن  می توانند درد ناشی از سردرد سینوسی را کاهش دهند. آنها همچنین ممکن است علائم دیگری مانند درد فک یا تب را درمان کنند. اگر سردرد سینوسی شما بدتر شد یا در طی چند روز ادامه یافت، استفاده از مسکن ها را قطع کنید و با پزشک خود صحبت کنید.

داروهای ضد گرفتگی مانند سودوافدرین  به پاکسازی سینوس‌های شما کمک نمی‌کنند، اما ممکن است باعث تسکین کوتاه‌مدت گرفتگی بینی شوند. ضد گرفتگی های موضعی مانند اکسی متازولین  می توانند پس از 3 روز باعث احتقان برگشتی شوند. بیش از 3 روز بدون مشورت با پزشک در مورد انسداد سینوس خود یک ضد گرفتگی مصرف نکنید.

داروهای تجویزی

اگر عفونت سینوسی باعث سردرد سینوسی شما شده باشد، پزشک ممکن است آنتی هیستامین ها، موکولیتیک ها (داروهایی که مخاط شما را پاک می کنند) و ضد احتقان ها تجویز کند. اما پزشک شما آنتی بیوتیک تجویز نمی کند مگر اینکه عوارض ناشی از سینوزیت ناشی از عفونت باکتریایی را تجربه کنید.

اگر آلرژی باعث سردرد شما شده است، پزشک ممکن است آنتی هیستامین یا تزریق کورتیکواستروئید را تجویز کند.

درمان های جایگزینی وجود دارد که ممکن است به تسکین سردرد سینوسی کمک کند.  اگر یک عفونت جدی سینوسی دارید، مهم است که به یاد داشته باشید که این روش‌های درمانی اصل بیماری را درمان نمی‌کنند یا تسکین فوری را ارائه نمی‌کنند.

عوامل خطرساز برای سردرد سینوسی چیست؟

عوامل خطرساز برای سردرد سینوسی برای ابتلا به عفونت سینوسی یکسان است. هر کسی می تواند به آنها مبتلا شود، اما برخی عادات یا بیماری ها می تواند خطر ابتلا را افزایش دهد. شامل:

انحراف بینی یا پولیپ بینی

ضعف سیستم ایمنی، گاهی اوقات در نتیجه شیمی درمانی

فیبروز کیستیک، که باعث ایجاد مخاط در سیستم تنفسی می شود.

سابقه آلرژی

قرار گرفتن بینی در معرض سمومی مانند دود تنباکو یا کوکائین

استفاده بیش از حد از داروهای ضد گرفتگی بینی

چگونه از سردرد سینوسی پیشگیری می شود؟

اگر سردردهای عود کننده را به عنوان علامت سینوزیت یا آلرژی فصلی دارید، ممکن است لازم باشد داروهای تجویزی را برای مدیریت این بیماری در نظر بگیرید.

تغییرات سبک زندگی برای کاهش گرفتگی، مانند اجتناب از مواد آلرژی زا و گنجاندن تمرینات هوازی در روال خود، ممکن است تعداد سردردهای شما را کاهش دهد.

در موارد سینوزیت مزمن، جراحی بینی مانند سینوپلاستی با بالون ممکن است تنها راه برای متوقف کردن بیشتر سردردهای سینوسی باشد.

سردرد سینوسی چه عوارضی دارد؟

در موارد نادر، ممکن است عوارضی در اطراف ناحیه چشم اتفاق بیفتد و در نتیجه این ناحیه متورم و ملتهب شود. این حتی ممکن است بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

اگر تب شدیدی دارید که ادامه پیدا می کند، ترشحات بینی تغییر رنگ داده، صدای تق تق در قفسه سینه شما یا مشکل در تنفس دارید، در مورد این علائم به پزشک مراجعه کنید. در حالی که سردرد سینوسی ممکن است یک بیماری بی ضرر به نظر برسد، تعیین علت آن مهم است.

 

بیشتر بدانید: مراقبت های بعد از اتوپلاستی

لطفا به این مطلب امتیاز بدهید
admin_drrasti وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *